måndag 9 augusti 2010

Valet den 19 September handlar om vilket samhälle vi vill ha!

Jag är upprörd! Är du också upprörd över den borgerliga regeringens orättvisa politik?
Borgarna lovade i sitt valmanifest 2006 att Sverige ska präglas av sammanhållning och trygghet i förändringen. Men regeringen säger en sak och gör en annan. De som jobbar ställs mot arbetslösa och sjuka. Rika gynnas och lågavlönade får betala:
A-kasseavgiften har chockhöjts och ersättningen sänkts.
Dåliga arbetsmiljöer sopas under mattan. Pengar till utbildning för skyddsombud och forskning har dragits in.
De sjuka blir fattigare, inte nödvändigtvis friskare. Stegvis sänkt ersättningsnivå och ettårsgräns för sjukpenning.
Rika gynnas. Skattebidrag ges för köp av städning och andra hushållstjänster. Förmögenhetsskatten avskaffas. Fastighetsskatten lades om så att en minoritet får tiotusentals kronor lägre skatt medan flertalet betalar lika mycket som tidigare eller mer. Våra gemensamma statliga företag som ger en bra årliga avkastning till oss medborgare säljs till förmån för att gynna de redan besuttna. Nu vill man sälja ut delar av kronjuvelen vattenfall, som kommer att innebära att el-priset kommer att stiga. Vattenfall ska istället användas till att ge den elintensiva industrin möjlighet att överleva och pressa priset för oss vanliga konsumenter. El är en del av infrastrukturen och ska inte ägas av riskkapitalbolag som bara tänker på att maximera sina vinster och skiter i folket.
Alla har vi rätt till trygghet när vi blir sjuka eller arbetslösa. Det ska finnas en bra sjukförsäkring när vi mår dåligt och en väl fungerande a-kassa som ger inkomsttrygghet vid eventuell arbetslöshet och som skyddar mot låga löner. Sjukvården är till för den som är sjuk, inte den som har råd med en privat försäkring.

Stefan Hultman
Ordförande IF Metall Mellersta Norrland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar