onsdag 12 maj 2010

Facklig politisk samverkan

Med slogan ”Regeringsskifte 2010” startar nu valrörelsen igång på allvar, det känns i luften och vi från IF Metalls sida är på hugget. Vi kommer att åka runt på arbetsplatserna och synas i de offentliga rummen för att få fler IF Metalls medlemmar att rösta den 19 september.

IF metall accepterar inte en politik som bygger på sänkta löner, försvagade kollektivavtal, minskad trygghet och ökade klassklyftor. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt att sprida ut våra politiska budskap. Vidare är det viktigt att vi jobbar med facklig – politisk samverkan? IF Metall verkar för medlemmarnas bästa, både på arbetsplatsen som i samhället. Därför arbetar vi inte bara fackligt utan också politiskt, långsiktigt samverkar vi med Socialdemokraterna. Det bidrar till att vi från IF Metalls sida kan både stötta och påverka (s) för att besluten som tas i riksdagen ska bli så bra som möjligt för industriarbetarna.

I Mellersta Norrland pågår projektet ”facklig politisk samverkan”, där har vi rekryterat 57 fackliga politiska ombud ute på arbetsplatserna. Ombuden tillsammans med oss i den fackliga politiska gruppen gör ett viktigt arbete med att sprida information om vilka politiska frågor som IF Metall driver inför valet.

Vi kommer att vara ute på arbetsplatserna under valrörelsen, informera och agitera varför det är viktigt att rösta i valet 19 september och varför vi som medlemmar tjänar på en rödgrön regering.

Sverige behöver en regering som:

- Skapar fler jobb genom industriell utveckling
- Ökar möjligheten till kompetensutveckling och utbildning
- Förbättrar a-kassan, den ska finansieras solidariskt och ge 80 procent till de flesta.
- Stärker sjukförsäkringen, den ska ge bra inkomsttrygghet och möjlighet till
rehabilitering.
- satsar på vår gemensamma välfärd. Den ska vara skattefinansierad utifrån människors förmåga och ges utifrån människors behov.

Rösta 19 september
Ge inte bort din röst den 19 september, gå och rösta. Människor med akademisk utbildning och hög inkomst röstar i högre utsträckning än LO-förbundens medlemmar och de som har arbete röstar i högre utsträckning än de arbetslösa. Ju fler av LO-förbundets medlemmar som röstar, desto större är chansen att vi får en rödgrön valseger. Då får vi löntagare en starkare röst.

Vi ses under valrörelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar