lördag 21 november 2009

IF Metall Mellersta Norrrlands representantskap uttalar sig!

Stjäl inte våra semesterpengar!

Borgarna fortsätter att omfördela från vanliga medborgare till de rika i samhället. Nu lägger den borgerliga regeringen ett förslag om ”En förenklad semesterlag, m.m. Prop. 2009/10:4”. Förändringarna är tänkta att träda i kraft den 1 april 2010. Det kallas förenkling men är i alla delar försämringar. Ett par exempel:

• Beräkningsgrund för semesterlön per dag sänks från en månadslön x 0,48 procent till en månadslön x 0,43 procent, vilket innebär lägre semesterlön per dag. Med en inkomst på 23 000 kr per månad, förlorar samtliga löntagare cirka 4200 kr per år.

• För en långtidssjuk innebär förslaget att ett helt intjänandeår tas bort, vilket i praktiken innebär en förlust av 13 betalda semesterdagar, 17 222 kr om du tjänar
23 000 kr/månad.

• För en långtidssjuk på grund av arbetsskada, innebär förslaget att ett helt intjänandeår tas bort, vilket i praktiken innebär en förlust av 25 betalda semesterdagar, 33 120 kr om du tjänar 23 000kr/mån

• Regeringens förslag att ta bort ett helt beräkningsår i beräkningen av semesterlön för sjukskrivna och arbetsskadade, beslutas i riksdagen den 25 november 2009. Det får direkt genomslag för IF Metalls medlemmar även på de företag där det finns kollektivavtal.

Vi vill med kraft protestera mot denna försämring! Vi tar bestämt avstånd från att ytterligare öka klyftorna i samhället genom att på detta sätt slå mot alla löntagare.
Vi vill se en politik för fler jobb, en högre a-kassa, och en solidarisk finansiering av de kostnader som denna kris fört med sig.
Vi ser med glädje att den rödgröna oppositionen reserverat sig mot detta regeringsförslag.

Vi kräver att Regeringen drar tillbaka förslaget!
Vägrar regeringen, kräver vi att samtliga Riksdagsledamöter röstar nej till denna ”stöld” från landets löntagare!
Hur tänker ni , Ola Sundell(m), Per Åsling( c )från Jämtlands Län samt Jan-Erik Ågren (kd), Solveig Hellquist(fp), Birgitta Sellén ( c), Lena Asplund(m) och Bertil Kjellberg(m) från Västernorrlands län rösta i denna fråga. Vi kräver ett svar hur ni kommer att rösta!!!!


IF Metall Mellersta Norrland representantskapsmöte den 21 November 2009.
(IF Metall Mellersta Norrland har 5 900 medlemmar och omfattar kommunerna Sundsvall, Timrå, Ånge, Bräcke, Östersund, Härjedalen, Berg, Åre, Krokom, Strömsund)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar